Produkty vyberáme automaticky podľa recenzií používateľov, záujmu o produkt a predaja.
Liehomer s teplomerom 0-90% 26 cm
100 %
Liehomer sa používa ako meradlo pre určenie% alkoholu vo vodných roztokoch v objemových%.Liehomer so stupnicou v objemových percentách, tj. udávajúce počet mililitrov etanolu...
10,06 €
Doprava 3,01 €,Na sklade
Garantovaný nákup z DROGÉRIA & PARFUMÉRIA.
Zoradiť:
Najlacnejšie ponuky (1)
Na sklade • 1 variant3,01 €97 % • 4 658 recenziíĎalšie informácie
Liehomer sa používa ako meradlo pre určenie% alkoholu vo vodných roztokoch v objemových%.Liehomer so stupnicou v objemových percentách, tj. udávajúce počet mililitrov etanolu...
Liehomer sa používa ako meradlo pre určenie% alkoholu vo vodných roztokoch v objemových%.Liehomer so stupnicou v objemových percentách, tj. udávajúce počet mililitrov etanolu (etylalkoholu) v 100 ml roztoku s vodou areometre na lieh sa vyrábajú v prevedení s teplomerom, alebo bez teplomera a ich stupnice je vymeraná pri teplote + 20 ° C Merací rozsah 0-100 (% obj.).Liehomer meria 23 cm.Meradlo pre určenie percenta alkoholu vo vodných roztokoch. Stupnica je vymeraná v objemových percentách.Vyhotovenie bez teplomera alebo s teplomerom, merací rozsah teplomeru 0 až + 30 ° C s delením po 1 ° C, teplomer umiestnený v telíčku meradla.Základným predpokladom dobrého kvasu, teda výťažnosti z kvasu, je dozreté ovocie použité na prípravu kvasu.Vyzreté ovocie má najväčší obsah fermentovateľného cukru, ľahko sa rozpadá a dobre kvasí.Do kvasu zásadne nepridávame ovocie nahnité, plesnivé a nezrelé!Vyzreté, čisté, stopiek zbavené ovocie rozdrvíme a naplníme ním pripravenej nádoby asi do 2/3 objemu.Rozžuvaním ovocie dosiahneme rýchleho uvoľnenia šťavy z ovocia, zabránime rastu baktérií, ktoré by odobrali kvasinkám kvasiteľné cukry.Kvasinka sa totiž množia oveľa pomalšie ako baktérie a ak má možnosť rýchlejšieho prístupu k cukry obsiahnutým v ovocnej šťave, vytvára rýchlejšie a vo väčšom množstve lieh.Lieh naopak bráni rozmnožovaniu nežiaducich baktérií a mikroorganizmov a preto odporúčam kvasnej nádoby pred naplnením kvasom vysíriť zapálením plátkové síry / možno kúpiť v drogérii /.A to je zásadný princíp prípravy dobrého a lihovitého kvasu! Vyjadrené vzorcom Gay-Lussacovy rovnice liehového kvasenia: C6H12O6 = 2C2H5OH + 2CO2, cukor, etanol, oxid uhličitý, 100g, 51,1g, 48,8g, + kvasinky prípadne enzýmy (Pasteur)
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.