Refraktometer na meranie ovocných štiav a slaných nálevov ATC 203
98 %
Kvalitný optický prístroj / refraktometer s automatickou teplotnou kompenzáciou je určený predovšetkým pre meranie cukornatosti ovocných a zeleninových štiav (% Brix) a slanosti...
Kvalitný optický prístroj / refraktometer s automatickou teplotnou kompenzáciou je určený predovšetkým pre meranie cukornatosti ovocných a zeleninových štiav (% Brix) a slanosti...
Kvalitný optický prístroj / refraktometer s automatickou teplotnou kompenzáciou je určený predovšetkým pre meranie cukornatosti ovocných a zeleninových štiav (% Brix) a slanosti vody či slaných nálevov (%).
refraktometer je prístroj na meranie indexu lomu lúča svetla a takto možno určovať zloženie kvapalných zmesí či čistoty látok
tento refraktometer sa používa všade tam, kde je potrebné zisťovať cukornatosť roztokov, ovocných a zeleninových štiav a obsahu oleja vo vode (olejových emulzií) v rozsahu 0 až 32% Brix a takisto slanosť vody či slaných nálevov v rozsahu 0 až 28%. Možno ho použiť aj na pestovateľské pálenie ovocia - pre meranie cukornatosti ovocného rmutu a kvasu pri procese fermentácie (prirodzené alkoholové kvasenie).
meranie refraktometrom je veľmi jednoduché, stačí kvapnúť kvapku meranej látky na zošikmený optický hranol prístroja, priklopiť krytku hranola (látka sa rozprestrie), pozrieť sa proti svetlu do okuláru prístroja, prípadne ho zaostriť a na príslušnej stupnici v zornom poli je možné hneď odpočítať hodnotu cukornatosti / percentuálneho obsahu cukru (% Brix) alebo slanosti (%) podľa rozhranie medzi osvetlenou a neosvetlenou časťou
veľká, dobre čitateľná stupnica pre obsah cukru v% / pre obsah (0 - 32% Brix) a tiež pre slanosť (0 - 28% salinity) s vyznačením stupňa nasýtenosti slaného roztoku (SATURATION POINT), teda bodu, pri ktorom sa už v roztoku nerozpustí žiadna ďalšia soľ, možnosť doostrenie
stupnice Brix sa používa na meranie koncentrácie rozpustenej látky (predovšetkým cukru) v ovocí, v zelenine, v džúsoch, v muštoch, v nealkoholických nápojoch a pod.,% Brix = univerzálna jednotka pre obsah cukru vztiahnutá na sacharózu (repný cukor), charakterizuje koncentráciu sacharózy v hmotnostných percentách, 1% Brix = 1 g sacharózy (repného cukru) v 100 g napr. muštu
vysoké rozlíšenie merania (0,2% Brix i salinity) i presnosť merania (± 0,2% Brix i salinity)
ATC / systém automatickej teplotnej kompenzácie (pri teplote 0°C až 30°C nie je nutná žiadna kalibrácia)
pre meranie prístroj nepotrebuje žiadnu batériu
ľahká, ale veľmi odolná konštrukcia telesa prístroja zo špeciálnej alumíniovej zliatiny
časť prístroja je vybavená mäkkým, gumovým krytom pre komfortné držanie bez nebezpečenstva smeknutí sa ruky
nevyžaduje prakticky žiadnu údržbu
vysoká prevádzková spoľahlivosť a dlhá životnosť
Obsah dodávky: 1 ks refraktometer pre meranie cukornatosti aj slanosti 1 ks praktické a mechanicky odolné plastové puzdro 1 ks pipeta pre odber vzorky 1 ks skrutkovač na kalibráciu prístroja 1 ks antistatická čistiaca handrička na optický hranol
Parametre: rozsah stupnice pre meranie cukornatosti rozsah stupnice pre meranie slanosti rozlíšenie (obe stupnice) presnosť (obe stupnice) rozmery hmotnosť refraktometra hmotnosť refraktometra vr. obalu 0% až 32% Brix 0% až 28% salinity 0,2% ± 0,2% 175 x 30/40 mm 151 g 304 g
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.